Op 28 maart konden we tijdens de Nederlandse persintroductie even proeven aan de Opel Crossland X. De Crossland X is een nieuwe crossover (CUV) in het B-segment die best wel eens hoge ogen zou kunnen gaan gooien. 

De Crossland X is namelijk een fraaie auto. De kleur is wel bepalend, want in het wit is hij, ondanks het speelse zwarte dak, voor mij wat gewoontjes. Maar in het rood met donkergrijs dak vind ik de Crossland X al weer een stuk stoerder. Meer kleuren waren er tijdens de introductie niet aanwezig. Hoewel de auto pas in juli bij de dealers staat, kun je ‘m nu al op de website van Opel Nederland configureren (en bestellen bij de dealer).

Geen vervanger van Meriva  

De korte statische kennismaking van de Crossland X is dus positief. Hij oogt cool en heeft een paar kenmerkende design leukigheidjes zoals de LED-dagrijverlichting en extravagant ogende achterlichten. Verder ziet hij er stoer uit en is een auto voor mannen en vrouwen van alle leeftijden met of zonder kinderen.

Opel benadrukt overigens dat de Crossland geen vervanger van de Meriva is. X staat bij Opel voor de crossover modellen waarbij de Crossland X wordt gepositioneerd tussen de Corsa en Mokka X. Opel denkt dat de Crossland goed onder deze laatste past omdat de Mokka 4×4 heeft en net iets groter is. 

Ook met LPG

Hoewel de Crossland X dus iets kleiner dan de Mokka X is, zie je dit amper terug in het interieur. Achterin huist een flinke laadruimte en ook de achterpassagiers hebben voldoende ruimte. Het interieur is modern, ziet er netjes uit en past mooi in het complete design van de auto.

De Opel Crossland X is er met een 1.2-liter 81 pk benzinemotor en een 1.2-liter turbo 110 pk benzinemotor. De eerste is er standaard met vijfbak en optionele zesbak automaat, de tweede komt standaard met een zesbak en kan optioneel ook geleverd worden met de zestraps automaat. Later dit jaar levert Opel de Crossland X ook met een in de fabriek ingebouwde LPG installatie.   

Franse motor, Duitse software

Dieselen kan natuurlijk ook met een 1.6-liter met 99 pk met handgeschakelde vijfbak en dezelfde motor met 120 pk en handgeschakelde zesversnellingsbak. Er zijn geen automatische versnellingsbakken voor de diesels. Leasen kun je de Opel Crossland ook. Voor 319 euro per maand rij je in een Crossland X Online Edition 1.2 met 81 pk. De motoren komen bij PSA vandaan, maar software van Opel om de auto de kenmerkende Duitse eigenschappen te geven.      

Om dat uit te proberen moeten nog even wachten tot we met de Opel Crossland X kunnen rijden, maar onze verwachtingen zijn hoog gespannen. We hebben van de Crossland mogen proeven en het smaakt naar meer. Volg ons hier, op Facebook, Twitter en Instagram en mis niets.  

Deel.

Over de schrijver

Rob Blom

Rob Blom is gek op alles wat wielen heeft. Hij is zijn carrière begonnen als automonteur en via automotive en automotive aftermarket bedrijven in de mediawereld terechtgekomen. Nu is hij Driving-Dutchman en helpt hij automotive bedrijven bij de promotie van hun producten en diensten. Rob heeft een passie voor autoracen, klassieke auto's en (V-Twin) motoren, snelle sportwagens en vierwielaandrijving. Privé heeft Rob op dit moment een KTM 990 Adventure en een Hyundai H200 om hem van A naar B te vervoeren.

Laat een reactie na: