Renault neemt iets heel bijzonders mee naar de autoshow van Moskou. De Arkana is een volledig nieuw model dat volgend jaar de belangrijke Russische markt moet gaan veroveren. 

Divers aanbod

De vraag naar een steeds diverser modellenaanbod was voor Renault aanleiding om te gaan werken aan een coupé-crossover. Volgens het Franse merk is de Arkana uniek voor het C-segment. We zien een SUV met een elegante hoge taillelijn en schuin aflopende coupé-daklijn. Het design volgt de trend van auto’s als bijvoorbeeld de BMW X4 en Mercedes GLC Coupé.

Renault Arkana

Sensueel tintje

Laurens van den Acker, Senior Vice President Corporate Design bij Groupe Renault: “De ARKANA showcar is een onderscheidende coupé-crossover. Een markante mix van een elegante sedan en de krachtige houding van een SUV. We hebben gekozen voor specifieke Renault-kenmerken met een sterk, krachtig en sensueel ontwerp met een Frans tintje.”
Renault Arkana

Rusland

Het model zal in eerste instantie in Rusland op de markt gebracht worden. In een later stadium zullen ook andere markten volgen. Of de Arkana ook in Nederland zal worden heeft Renault ons niet laten weten. Wij zouden het een mooie toevoeging aan het Nederlandse straatbeeld vinden!

Renault Arkana Renault ArkanaRenault Arkana

Deel.

Over de schrijver

Rob Blom

Rob Blom is gek op alles wat wielen heeft. Hij is zijn carrière begonnen als automonteur en via automotive en automotive aftermarket bedrijven in de mediawereld terechtgekomen. Nu is hij Driving-Dutchman en helpt hij automotive bedrijven bij de promotie van hun producten en diensten. Rob heeft een passie voor autoracen, klassieke auto's en (V-Twin) motoren, snelle sportwagens en vierwielaandrijving. Privé heeft Rob op dit moment een KTM 990 Adventure en een Hyundai H200 om hem van A naar B te vervoeren.

Laat een reactie na: