Renault neemt iets heel bijzonders mee naar de autoshow van Moskou. De Arkana is een volledig nieuw model dat volgend jaar de belangrijke Russische markt moet gaan veroveren. 

Divers aanbod

De vraag naar een steeds diverser modellenaanbod was voor Renault aanleiding om te gaan werken aan een coupé-crossover. Volgens het Franse merk is de Arkana uniek voor het C-segment. We zien een SUV met een elegante hoge taillelijn en schuin aflopende coupé-daklijn. Het design volgt de trend van auto’s als bijvoorbeeld de BMW X4 en Mercedes GLC Coupé.

Renault Arkana

Sensueel tintje

Laurens van den Acker, Senior Vice President Corporate Design bij Groupe Renault: “De ARKANA showcar is een onderscheidende coupé-crossover. Een markante mix van een elegante sedan en de krachtige houding van een SUV. We hebben gekozen voor specifieke Renault-kenmerken met een sterk, krachtig en sensueel ontwerp met een Frans tintje.”
Renault Arkana

Rusland

Het model zal in eerste instantie in Rusland op de markt gebracht worden. In een later stadium zullen ook andere markten volgen. Of de Arkana ook in Nederland zal worden heeft Renault ons niet laten weten. Wij zouden het een mooie toevoeging aan het Nederlandse straatbeeld vinden!

Renault Arkana Renault ArkanaRenault Arkana

Deel.

Over de schrijver

Driving-Dutchman

Cars, Bikes and Life. Auto-en motornieuws, gave reviews met (ont)spannende video’s en mooie foto’s van auto’s en motorfietsen. Driving-Dutchman is er voor mannen en vrouwen die van auto’s, motoren, lifestyle en techniek houden en hier graag meer over willen lezen.

Laat een reactie na: