Renault neemt iets heel bijzonders mee naar de autoshow van Moskou. De Arkana is een volledig nieuw model dat volgend jaar de belangrijke Russische markt moet gaan veroveren. 

Divers aanbod

De vraag naar een steeds diverser modellenaanbod was voor Renault aanleiding om te gaan werken aan een coupé-crossover. Volgens het Franse merk is de Arkana uniek voor het C-segment. We zien een SUV met een elegante hoge taillelijn en schuin aflopende coupé-daklijn. Het design volgt de trend van auto’s als bijvoorbeeld de BMW X4 en Mercedes GLC Coupé.

Renault Arkana

Sensueel tintje

Laurens van den Acker, Senior Vice President Corporate Design bij Groupe Renault: “De ARKANA showcar is een onderscheidende coupé-crossover. Een markante mix van een elegante sedan en de krachtige houding van een SUV. We hebben gekozen voor specifieke Renault-kenmerken met een sterk, krachtig en sensueel ontwerp met een Frans tintje.”
Renault Arkana

Rusland

Het model zal in eerste instantie in Rusland op de markt gebracht worden. In een later stadium zullen ook andere markten volgen. Of de Arkana ook in Nederland zal worden heeft Renault ons niet laten weten. Wij zouden het een mooie toevoeging aan het Nederlandse straatbeeld vinden!

Renault Arkana Renault ArkanaRenault Arkana

Deel.

Over de schrijver

Tim Willems

Tim Willems heeft een passie voor snelheid, op twee of vier wielen. Zijn eerste woordje was auto en hij kon al op jonge leeftijd merk en model herkennen aan de koplampen in het donker. In het dagelijks leven is hij IT-er, maar het liefst zou hij fulltime op de weg te vinden zijn.

Laat een reactie na: