Noem je tegen motorliefhebbers de naam Husqvarna, dan denken ze meteen aan lichte en snelle offroad motoren. Maar Husqvarna is ooit begonnen met het maken van gereedschap en nog altijd een van de grootste producenten van tuingereedschap ter wereld. Ze komen nu op de markt met een hogedrukreiniger, de PW 235, die wij uitgebreid getest hebben.
Husqvarna PW 235 reviewDe basis

Het motormerk Husqvarna is onderdeel van het bedrijf achter KTM, dus de PW 235 heeft weinig met de lichtgewicht motorfietsen te maken. En toch als je de reiniger uitpakt, zie je wel iets van een gelijkenis. Naast het gedeelde logo lijkt ook de PW een lichtgewicht maar krachtig apparaat.

Wat zit er allemaal in de doos? De reiniger zelf is voorzien van een stevige metalen pomp, een lange slang met het spuitpistool,  een verlengstuk, twee verschillende spuitmonden en een zeepdispenser. Wat basisgegevens: de reiniger heeft een maximale druk van 135 bar, pompt 350-520 liter per uur en heeft een vermogen van 1800 W.
Husqvarna PW 235 reviewMooi en handig

De PW 235 is mooi vormgegeven met een high gloss oranje voorkant die wel wat kwetsbaar is. Een iets te harde tik en het plastic kan scheuren. Wat daarnaast meteen opvalt is het oprolsysteem voor de slang. Hiermee kun je in tegenstelling tot andere merken, de slang netjes oprollen. Dit vereist echter wel wat oefening en je moet wel iedere keer de slang volledig ontkoppelen, wat het wat onhandig maakt. Maar het moet worden gezegd: eenmaal opgerold ruimt het netjes op.

Aansluiten van het water gaat gemakkelijk door middel van de standaard Gardena koppeling en verder zit er één duidelijk aan/uit knop op het apparaat. Zoals gezegd levert hij maximaal 135 bar, maar deze druk is te regelen door de instelbare spuitmond te monteren. Het monteren van de verschillende opzetstukken gaat zeer eenvoudig en door een speciale sluiting hoef je ook niet bang te zijn dat ze er zomaar af kunnen schieten.

Husqvarna PW 235 review

Hoe werkt ie?

De PW 235 levert altijd voldoende druk en is gemakkelijk te hanteren. Heel prettig is ook de acht meter lange slang waardoor je het apparaat eigenlijk zelden hoeft te verplaatsen. Zowel voor het verwijderen van groene aanslag op tegels als modder en vuil op auto’s werkt de Husqvarna zoals ie moet. Handig is ook de zeepdispenser waarmee je binnen no-time je auto of motorfiets ingezeept hebt. Even met een spons eroverheen en met de hogedrukreiniger afspuiten en klaar ben je.

De Husqvarna PW 235 is een mooie lichtgewicht maar toch zeer krachtige hogedrukreiniger, die voorzien is van tal van handige features en opzetstukken. Qua gebruik doet hij zeker niet onder voor de apparaten van de concurrentie en met een vanaf prijs van 179,- euro is hij ook nog eens goed geprijsd. En voor echte motorliefhebbers is het natuurlijk sowieso de hogedrukreiniger die je moet hebben!

Husqvarna PW 235 review

 

Deel.

Over de schrijver

Yuri Van Koeveringe

Als enthousiaste liefhebber van alles met twee en vier wielen volgt Yuri van Koeveringe (1978) al sinds lange tijd actief al het auto- en motornieuws. Met een stiekeme voorkeur voor al het moois dat uit Italië komt, schrijft hij artikelen over allerlei aspecten van het auto- en motornieuws en test hij zowel auto's als motoren. In het dagelijks leven rijdt hij in een Alfa Romeo 159 Ti, een 40-jaar oude Jeep Wagoneer en op een Ducati Multistrada.

Laat een reactie na: