Nu heel Nederland in de ban is van het Eurovision Songfestival, kan ook Driving Dutchman niet achterblijven. Maar het Songfestival is wat ons betreft niet compleet voordat we hebben ontrafeld welke auto’s horen bij de Nederlandse zangers en zangeressen die ooit voor Nederland uitkwamen.

Door: Jules van der Leeuw

2018: Waylon – Outlaw in ’em
‘Everbody’s got a little outlaw’, zingt Waylon. Hij is rock-n-roll, zo blijkt wel op basis van zijn voertuigkeuze. Zo werd hij eens gespot achter het stuur van een Ferrari 355 GTS, een moderne klassieker als je het ons vraagt. Ook heeft hij een voorliefde voor Porsche: Waylon zou de eigenaar zijn geweest van deze gouden Panamera en twee jaar geleden raakte hij met zijn Porsche 911 betrokken bij een ongeluk.

2017: O’G3NE – Lights and Shadows (11e plaats)
Toen de zusjes Lisa, Amy en Shelly Vol het vijfde seizoen van The Voice Of Holland wonnen, begon het succesvolle leven voor de meiden. Op autogebied begon dat met een Mitsubishi ASX, omdat het Japanse merk sponsor was van de RTL-talentenjacht. Onderweg – in dit geval in een BMW 5 Series GT – luisteren de meiden vooral graag naar hun eigen liedjes. Het muzikale succes stelt het drietal in de gelegenheid om privé iets moois uit te zoeken. In dit filmpje is te zien hoe de meiden alle drie hun eigen Audi Q2 in ontvangst nemen. Ook werden ze eens gespot in een Rolls Royce Dawn, maar of deze ook van de OG3NE-meiden is…?

2016: Douwe Bob – Slow Down (11e plaats)
‘Slow down, brother’, zong Neerlands trots Douwe Bob – volledige naam: Douwe Bob Posthuma – tijdens het Songfestival van 2016. Datzelfde hoef je de geboren Amsterdammer in het dagelijks leven niet in te fluisteren als je ziet waar hij in rijdt: zijn Biro laat zich het beste omschrijven als een kruising tussen een Smart fortwo, een brommobiel en een golfkarretje. Ook heeft de zanger zijn kunstzinnigheid laten zien bij het ‘bekladden’ van een klassieke Fiat 500. Zonde of vindingrijk, wat vinden jullie? Toch lijkt het erop alsof de knappe zanger zich heeft laten verleiden tot de aanschaf van een oldtimer: een Austin Healy, compleet met white walls en spaakwielen.

1960: Rudi Carell – Wat een geluk (12e plaats)
Kennen jullie deze nog? De Nederlandse tv-ster Rudi Carell had zoveel succes in Duitsland dat hij er niet alleen televisie maakte, maar ook vrolijk rondshopte voor zijn automobielen. Zo had hij een voorliefde voor diverse modellen van Mercedes, maar was ook bekend dat hij een Toyota Landcruiser bezat. Ook was hij niet vies van een goed betaalde schnabbel: hij maakte onder meer deze televisiereclame voor de Volkswagen Kever.

1988: Gerard Joling – Shangri-La (9e plaats)
Gerard Joling heeft in zijn leven genoeg geld verdiend om in luxe wagens rond te mogen toeren. Ooit werd de zanger in de watten gelegd bij autobedrijf Kroymans, die hem van een hagelnieuwe Cadillac Escalade voorzag. Vorig jaar was Joling in zijn Mercedes GL betrokken bij een verkeersongeval in Amstelveen. Voor het programma Waarheen, Waarvoor? ging hij samen met zijn collega Gordon naar Dubai, waar ze een blokje om mochten in de suparcars van de politie van Dubai. In datzelfde programma leerde hij overigens hoe je een lekke band van een Volvo V40 vervangt. De oplossing is simpel: je laat het de buurman doen.

Wat rijden de Nederlandse Songfestivalsterren 71973: Ben Cramer – De oude muzikant (14e plaats)
Ben Cramer is een ware autoliefhebber. Hij is zelfverklaard Citrofiel en al jaren de trotse eigenaar van een Citroën DS. Daarnaast is de zanger van ‘De Clown’ de afgelopen jaren ook gespot in een Lancia Thesis (de Italiaanse Chrysler 300C) en een Bentley Continental GTC. De stakker.

2013: Anouk – Birds (9e plaats)
Anouk, die onverwacht op het Songfestival heel aardig presteerde, kwam in 2011 in het nieuws toen ze een Porsche 911 GTS in ontvangst nam. De auto had zelfs haar eigen inscriptie in de deurlijsten. In Amsterdam parkeren blijkt voor haar minder belangrijk, aangezien ze in 2014 haar eigen parkeerplaats te koop zette.

Minder succes? Geen probleem!
Minder succes op het Songfestival? Dat hoeft niet te betekenen dat je je leven moet slijten in armetierige barrels. Zo heeft Glennis Grace (deelname in 2008) een voorliefde voor Mercedes, ook al leidt dat af en toe tot startproblemen.

In 2008 was Hind de Nederlandse inzending tijdens het liedjesfestijn. Tegenwoordig verblijft de Nederlands-Marokkaanse zangeres voornamelijk in Los Angeles, waar veel dure auto’s voorbij komen.

De reacties op het optreden van Trijntje Oosterhuis tijdens het Songfestival van 2016 (met ‘Walk Alone) waren vergelijkbaar met de tekst van haar liedje: “Aiaiaiai”. Gelukkig heeft dat haar verdere carrière niet in de problemen gebracht en kan ze zich gewoon van fatsoenlijk vervoer voorzien. Dat blijkt uit meerdere foto’s waarop uit haar Volvo XC90 stapt.

Deel.

Over de schrijver

Driving-Dutchman

Cars, Bikes and Life. Auto-en motornieuws, gave reviews met (ont)spannende video’s en mooie foto’s van auto’s en motorfietsen. Driving-Dutchman is er voor mannen en vrouwen die van auto’s, motoren, lifestyle en techniek houden en hier graag meer over willen lezen.

Laat een reactie na: