Hij is vrijwel volledig uit het Nederlandse straatbeeld verdwenen, maar hij komt terug! Suzuki presenteert na 20 jaar de volledig nieuwe en vierde generatie van de compacte terreinauto.

De Jimny krijgt standaard inschakelbare 4×4 aandrijving met lage gearing. Behalve als werkpaard levert Suzuki de nieuwe Jimny vanaf zijn introductie ook als eigenzinnige en avontuurlijke lifestyle-auto met verschillende carrosseriekleuren waaronder trendy 2‑tone kleuren als ‘Kinetic Yellow’ met zwart dak. Details voor de Nederlandse markt zoals de specificaties en motorisering volgen in het najaar van 2018.

Suzuki Jimny: 4 avontuurlijke generaties

De Suzuki Jimny kent een rijke historie. De eerste generatie werd in 1970 onthuld. Het was de eerste en enige compacte 4×4 in het kleinste segment van de markt. Zowel professionele 4×4‑rijders als dagelijkse gebruikers liepen met de Jimny weg.

In 1981 presenteerde Suzuki de tweede generatie. De huidige generatie kwam in 1998 op de markt, met meer comfort, een langere wielbasis en een verfijnder weggedrag.

Suzuki verkocht tot en met maart 2018 wereldwijd 2,85 miljoen stuks van de Jimny. Daarmee is het een van de succesvolste Suzuki-modellen ooit.

Deel.

Over de schrijver

Rob Blom

Rob Blom is gek op alles wat wielen heeft. Hij is zijn carrière begonnen als automonteur en via automotive en automotive aftermarket bedrijven in de mediawereld terechtgekomen. Nu is hij Driving-Dutchman en helpt hij automotive bedrijven bij de promotie van hun producten en diensten. Rob heeft een passie voor autoracen, klassieke auto's en (V-Twin) motoren, snelle sportwagens en vierwielaandrijving. Privé heeft Rob op dit moment een KTM 990 Adventure en een Hyundai H200 om hem van A naar B te vervoeren.

Laat een reactie na: