Hij is vrijwel volledig uit het Nederlandse straatbeeld verdwenen, maar hij komt terug! Suzuki presenteert na 20 jaar de volledig nieuwe en vierde generatie van de compacte terreinauto.

De Jimny krijgt standaard inschakelbare 4×4 aandrijving met lage gearing. Behalve als werkpaard levert Suzuki de nieuwe Jimny vanaf zijn introductie ook als eigenzinnige en avontuurlijke lifestyle-auto met verschillende carrosseriekleuren waaronder trendy 2‑tone kleuren als ‘Kinetic Yellow’ met zwart dak. Details voor de Nederlandse markt zoals de specificaties en motorisering volgen in het najaar van 2018.

Suzuki Jimny: 4 avontuurlijke generaties

De Suzuki Jimny kent een rijke historie. De eerste generatie werd in 1970 onthuld. Het was de eerste en enige compacte 4×4 in het kleinste segment van de markt. Zowel professionele 4×4‑rijders als dagelijkse gebruikers liepen met de Jimny weg.

In 1981 presenteerde Suzuki de tweede generatie. De huidige generatie kwam in 1998 op de markt, met meer comfort, een langere wielbasis en een verfijnder weggedrag.

Suzuki verkocht tot en met maart 2018 wereldwijd 2,85 miljoen stuks van de Jimny. Daarmee is het een van de succesvolste Suzuki-modellen ooit.

Deel.

Over de schrijver

Driving-Dutchman

Cars, Bikes and Life. Auto-en motornieuws, gave reviews met (ont)spannende video’s en mooie foto’s van auto’s en motorfietsen. Driving-Dutchman is er voor mannen en vrouwen die van auto’s, motoren, lifestyle en techniek houden en hier graag meer over willen lezen.

Laat een reactie na: