In veel vooral luxe auto’s is alcantara te vinden, een synthetische stof die gemaakt wordt van polyurethaan, polyester en microvezels. De suède-achtige structuur en gevoel, gecombineerd met een zeer goede duurzaamheid zorgen voor een immense vraag naar de stof, die zo groot is dat de fabrikant het niet meer aan kan.
Alcantara 4

Oorsprong van het materiaal

Alcantara werd in de jaren ’70 van de vorige eeuw ontwikkeld door het Japanse Toray Industries en het Italiaanse ENI die speciaal voor dit doel het bedrijf Alcantara S.p.A. oprichtten, de enige firma die dit materiaal kan en mag produceren.

Momenteel kan Alcantara 8 miljoen meter van de stof per jaar produceren, maar door de immer stijgende vraag is dat te weinig. Directeur Andrea Boragna liet zelfs weten tot 20 procent van orders te moeten weigeren, omdat er simpelweg niet voldoende geproduceerd kan worden.
Alcantara 3

Meer productie

Maar voor alle liefhebbers: er is hoop aan de horizon. Boragna kondigde aan dat zij 300 miljoen euro zullen investeren om ervoor te zorgen dat ze binnen afzienbare tijd de productie van alcantara kunnen verdubbelen.

Deel.

Over de schrijver

Yuri Van Koeveringe

Als enthousiaste liefhebber van alles met twee en vier wielen volgt Yuri van Koeveringe (1978) al sinds lange tijd actief al het auto- en motornieuws. Met een stiekeme voorkeur voor al het moois dat uit Italië komt, schrijft hij artikelen over allerlei aspecten van het auto- en motornieuws en test hij zowel auto's als motoren. In het dagelijks leven rijdt hij in een Fiat 500, een 40-jaar oude Jeep Wagoneer en op een Ducati Multistrada.

Laat een reactie na: