Dit jaar viert Land Rover haar 70ste verjaardag. Het Britse merk grijpt een aantal evenementen aan om dit heugelijke feit te vieren. De eerste daarvan heeft een Nederlands tintje!

Op de AutoRAI van 1948 maakte Land Rover haar werelddebuut. Van de drie toen tentoongestelde auto’s wordt er nu een gerestaureerd. Een van de meest iconische voertuigen ooit is dus in Nederland wereldkundig gemaakt, anno 2018 haast niet meer voor te stellen.

Land Rover Series 1 70 jaar 2018 verjaardag Driving Dutchman Motor

Omgebouwd van links- naar rechtsgestuurd

Deze bijzondere auto, gebouwd met linkse besturing, later omgebouwd naar rechtse besturing, was jarenlang zoek. Na het debuut op de AutoRAI is de auto voor het eerst in 1955 op kenteken gezet. Na jarenlang te zijn ingezet was het eindstation een weiland. Het pre-productiemodel verdween na een vastgelopen motor in de jaren 80. Via een omweg kwam de voorganger van de Land Rover Defender terecht op kleine afstand van de fabriek waar hij ooit van de band af rolde.

Land Rover Series 1 70 jaar 2018 verjaardag Driving Dutchman Front

Het Jaguar Land Rover Classic team gaat de originele Land Rover ter ere van haar verjaardag in een jaar volledig restaureren en in rijdbare staat terugbrengen. Dat wordt een hele klus, gezien de auto tijdens de introductie voorzien was van een aantal speciale kenmerken. Er waren verdikte delen, een gegalvaniseerd chassis en een uitneembare laadbak. De voormalig eigenaren van dit bijzondere voertuig zijn door Land Rover uitgenodigd om van het project getuige te zijn. Waren wij ook maar uitgenodigd!

Deel.

Over de schrijver

Tim Willems

Tim Willems heeft een passie voor snelheid, op twee of vier wielen. Zijn eerste woordje was auto en hij kon al op jonge leeftijd merk en model herkennen aan de koplampen in het donker. In het dagelijks leven is hij IT-er, maar het liefst zou hij fulltime op de weg te vinden zijn.

Laat een reactie na: