Een tijd geleden organiseerden wij samen met Almere Centrum en Porsche Nederland een fantastische winactie. In het kader van de Porsche Parade Europe 2018, die het centrum van Almere aandeed, mochten wij een Porsche Advanced Driver Training weggeven. De winnares hiervan was de gelukkige Melissa. Vorige week nam zij haar prijs in ontvangst en aan de hand van wat vragen, schreef zij dit enorm enthousiaste verhaal (en maakte de foto’s).

Wat ging er door je heen toen je hoorde dat je won?

Ik gilde het uit! Ik was, letterlijk, minding my own business en ineens zie ik een pop-up van mijn mail: ‘Ga er even voor zitten want… je hebt de Porsche prijs gewonnen!’ Dat gevoel wat ik toen kreeg, was niet te beschrijven. Toen ik de prijsvraag langs zag komen dacht ik ja.. ik móet hierop reageren. Niet geschoten is altijd mis, niet waar? En ja hoor.. Mijn droom komt uit! Ik ga in een Porsche rijden!!

Hoe zag de dag eruit? Wat heb je gedaan en waar zijn jullie naartoe gereden?

Ik ben naar mijn broer gegaan in Almere om daar te wachten op de Porsche. Ik mocht van Porsche namelijk zelf een locatie uitkiezen. Mijn broer is ook helemaal gek van auto’s en daarom heb ik op zijn verjaardag deze dag ingepland. Dit vond hij hartstikke leuk. Zo rond 14:00 uut zou Dolf Dekking, de instructeur, aanwezig zijn en zou ik tot 17:00 uur gaan rijden. Helemaal excited en met gezonde spanning, wachtte ik het af. 

Ineens hoorde ik een bromgeluid.. Ik zei ‘is ie er al?’. Mijn broer: ‘Nee joh, dat is een helikopter’. Maar nee, het was geen helikopter! Daar stond ie, de 718 Boxster, ook nog eens de kleur waar ik op hoopte. Het is nu echt menens, ik ga erin rijden! Ik kreeg van Dolf al gelijk de sleutel in mijn handen gedrukt. Deurtje dicht, sleutel omdraaien en gaan!

We reden naar de polder toe en ik leerde vrijwel alle ins en outs van de 718. Ik was natuurlijk op het begin aardig voorzichtig maar op een gegeven moment kreeg ik de smaak te pakken en trapte ik het gas in. Wat een geluid! Toen we de polder wel hadden gezien, gingen we naar Leusden. We naderden een rotonde en Dolf zei: ‘De zon schijnt nu lekker, zullen we het dak open doen?’ Wat een goed idee, Dolf! Ik heb überhaupt nog nooit in een cabrio gereden dus dit was echt heerlijk!
Bij het Porsche Centrum Leusden kreeg ik wat te drinken aangeboden. Ook kreeg ik alvast een certificaat mee voor mijn Porsche Experience, wat echt een hele leuke bijkomstigheid was. Daarna zijn we weer terug gereden naar Almere en zijn we nog even in de polder gestopt en heb ik wat gave foto’s mogen maken van de 718. Als automotive fotograaf (YourNexxt Automotive) moest ik van deze gelegenheid wel even gebruik maken natuurlijk! Een mooie aanvulling voor mijn portfolio. 

Wat heb je geleerd?

Hoe belangrijk de rem is. Klinkt misschien stom, want natuurlijk is de rem belangrijk tijdens het rijden, maar ik heb nooit echt aangevoeld hoe bijvoorbeeld het ABS werkt en uiteraard nooit aangevoeld hoe een Porsche op een noodstop reageert. Ik moest op hoge snelheid rijden en daarna keihard de rem intrappen. Ik voelde echt die druk en mijn hele bovenlichaam kwam naar voren. Ook ging het hele stuur heen en weer omdat die ABS dus z’n werk deed. Maar ik stond wel netjes recht op de baan.

Dolf vroeg me ook of ik ooit eens zonder handen heb gefietst. Aber natürlich, maar waarom vraag je dat? Bij de volgende test werd me dat duidelijk. Ik moest in het midden van de 2 rijbanen op redelijk hoge snelheid rijden en op een gegeven moment m’n stuur loslaten. En weer hetzelfde doen: keihard die rem intrappen. En hij bleef gewoon weer kaarsrecht op de weg staan! De Porsche is zo gebouwd dat hij gewoon netjes recht kan rijden, net zoals de voorvork van een fiets zo is gemaakt dat je dus ook daadwerkelijk zonder handen kan fietsen. Voor mij was dit echt mindblowing. 
We hadden het ook over mijn houding. Ik zit altijd rechtop, handen op kwart voor drie en houd het stuur redelijk goed vast, zoals ik altijd heb geleerd vanuit mijn rijlessen. Ik moest van Dolf mijn bekken kantelen zodat ik een beetje onderuit ging zitten. Ik voelde ineens dat ik veel beter in de stoel zat. Ook moest ik mijn handen anders houden, gewoon losjes aan het stuur. Het voelde allemaal in het begin beetje onwennig, maar merkte al wel dat deze houding veel beter was. We gingen in deze houding weer diezelfde noodstop maken. En ik merkte dat ik véél minder naar voren kwam met mijn bovenlichaam. Zo zie je maar hoe belangrijk je houding is. Ook heb ik de ins en outs geleerd over de Porsche. Welke knopjes op het stuur waarvoor dienen en dat het klokje op het dashboard ook dient als stopwatch. Heel gaaf. 

Hoe vond je de auto?

GEWELDIG natuurlijk! Hij reed echt heerlijk. Wat een bak en wat een kleur; het past er zo perfect bij! Het was ook nog eens de exclusieve uitvoering ervan. Even rijden in een bak van €106.000. Toe maar!

Hoe kijk je er op terug?

Met een enorme glimlach. Ik ben heel dankbaar dat ik deze vette winactie heb gewonnen. Ik heb zo onwijs genoten en dat heb ik ook echt te danken aan Dolf Dekking. Hij vond het helemaal leuk hoe ik met volle enthousiasme op alles reageerde en ik heb ook in korte tijd veel van hem geleerd. Hoe ik altijd aan de weg stond te kijken van ‘Wow, wat een gave Porsche’, reed ik er nu zelf in één en keken juist andere mensen naar mij. Wat een kik geeft dat. Ook gewoon het feit dat ik vanaf nu kan zeggen dat ik in een Porsche heb gereden en dat ik hem ook in bedwang heb kunnen houden. Ik bedoel van een Chevrolet Kalos naar een Porsche 718 Boxster, dat zegt wel wat geloof ik!  

 

Deel.

Over de schrijver

Driving-Dutchman

Cars, Bikes and Life. Auto-en motornieuws, gave reviews met (ont)spannende video’s en mooie foto’s van auto’s en motorfietsen. Driving-Dutchman is er voor mannen en vrouwen die van auto’s, motoren, lifestyle en techniek houden en hier graag meer over willen lezen.

Laat een reactie na: