Victory Motorcycles is een nog redelijk onbekend merk in Nederland, maar ze zijn wel ambitieus! De Amerikaanse fabrikant van voornamelijk dikke cruisers wil namelijk deelnemen aan de legendarische International Isle of Man Tourist Trophy (TT).

En niet met een cruiser, maar met twee prototypes van een elektrische racemotor. Coureurs (General) Lee Johnston en Race-telg William Dunlop uit de befaamde gelijknamige racefamilie zijn aangetrokken om de elektrische Victory als eerste over de finishlijn te krijgen.

Het is de eerste deelname van Victory in de elektrische raceklasse in het Isle of Man TT race-evenement. Het is zelfs de eerste keer dat Victory Motorcycles aan een professioneel race-evenement in Europa deelneemt en tevens de eerste keer dat ze racen met een elektrische motor.

Victory-Isle-of-Man-Tourist-Trophy-zijkant

Zwaarste en spannendste race ter wereld

Volgens Victory general manager Rod Krois heeft het hele team zich achter het historische initiatief geschaard. “We weten zeker dat we met de ervaring van William Dunlop en de inspanningen van iedereen die bij dit initiatief betrokken is een sterke toekomst in elektrische motorfietsen hebben.”

De Isle of Man TT motorraces werden 100 jaar geleden voor het eerst verreden. Het is een van de bekendste en tevens zwaarste en spannendste races ter wereld. De race voor de elektrische motorfietsen duurt één ronde over een afstand van bijna 61 kilometer.  

Deel.

Over de schrijver

Rob Blom

Rob Blom is gek op alles wat wielen heeft. Hij is zijn carrière begonnen als automonteur en via automotive en automotive aftermarket bedrijven in de mediawereld terechtgekomen. Nu is hij Driving-Dutchman en helpt hij automotive bedrijven bij de promotie van hun producten en diensten. Rob heeft een passie voor autoracen, klassieke auto's en (V-Twin) motoren, snelle sportwagens en vierwielaandrijving. Privé heeft Rob op dit moment een KTM 990 Adventure en een Hyundai H200 om hem van A naar B te vervoeren.

Laat een reactie na: