Elektrisch rijden is niet alleen trending in de auto-industrie. Er komen ook steeds meer fabrikanten van elektrische motorfietsen en bestaande fabrikanten passen nu ook steeds vaker elektriciteit toe in hun tweewielers. Zo ook Victory Motorcycles die de Empulse TT ontworpen hebben. 

De Empulse TT is de eerste elektrische gemotoriseerde tweewieler van de Amerikaanse fabrikant. En daarmee bouwen ze door op de elektrische motor waarmee ze dit jaar deelnamen aan de 2015 Isle of Man TT Zero race.

Victory Motorcycles gaat elektrisch met Empulse TT Driving-DutchmanOpgebouwd als elektrische motorfiets

“De Empulse TT heeft een lichtgewicht aluminium buizenframe, volledig instelbare wielophanging en extra sterke remmen voor uitzonderlijke prestaties”, aldus het Gary Gray van Victory Motorcycles. “We staan bekend om goede rijeigenschappen en power. Dat maakt de Empulse TT de ideale aanvulling op ons groeiende gamma.”

De Empulse is van het begin af aan opgebouwd als elektrische motorfiets met de nadruk op sportief rijden. De berijder kan kiezen uit de rijmodi Eco en Sport en optioneel kan de Empulse worden uitgerust met een versnellingsbak.

Victory Motorcycles gaat elektrisch met Empulse TT Driving-DutchmanTopsnelheid 160, actieradius 150

De prestaties van de Victory Empulse TT spreken tot de verbeelding. De 10,4 kWh accu zorgt voor een topsnelheid van 160 kilometer per uur. Volgens tests door de Motorcycle Industry Council is de actieradius iets meer dan 100 kilometer. Door proportioneel te rijden en efficiënt energie terug te winnen is een actieradius van 160 kilometer mogelijk.

Door de zesversnellingsbak te gebruiken kan door het schakelen meer energie teruggewonnen worden. En het schakelen geeft je op een elektrische motor hetzelfde gevoel als op een conventionele motorfiets. De koppeling hoeft alleen gebruikt te worden tijdens het schakelen en niet bij het wegrijden of tot stilstand komen. De Empulse heeft een ingebouwde acculader en onder het zadel zit een SAE J1772 oplaadplug. De Lithium Ion accu kan in bijna vier uur volledig opgeladen worden.

Victory Motorcycles gaat elektrisch met Empulse TT Driving-DutchmanWereldwijde groeiambities

Steve Menneto van Victory zegt dat de merkbekendheid en verkoop van Victory wereldwijd gaat groeien. “De Empulse TT helpt om nieuwe markten te bereiken. We zijn niet bang voor nieuwe technologie en innovatieve producten. We willen groot worden in het segment van elektrische motorfietsen.”

De Victory Motorcycles Empulse TT deelt zijn techniek met de Brammo Empulse motorfietsen. Victory en Brammo werken sinds 2011 samen toen moederbedrijf Polaris Brammo overnam. Victory onderzoekt op dit moment de mogelijkheden om de Empulse TT op de markt te brengen.  

Bekijk meer afbeeldingen op onze Facebook pagina. Victory Motorcycles gaat elektrisch met Empulse TT Driving-Dutchman

Deel.

Over de schrijver

Rob Blom

Rob Blom is gek op alles wat wielen heeft. Hij is zijn carrière begonnen als automonteur en via automotive en automotive aftermarket bedrijven in de mediawereld terechtgekomen. Nu is hij Driving-Dutchman en helpt hij automotive bedrijven bij de promotie van hun producten en diensten. Rob heeft een passie voor autoracen, klassieke auto's en (V-Twin) motoren, snelle sportwagens en vierwielaandrijving. Privé heeft Rob op dit moment een KTM 990 Adventure en een Audi A4 Avant Allroad Quattro.

Laat een reactie na: