VIDEO: De elektrische Harley-Davidson komt, maar wie zit er op te wachten?

0

Hij komt er echt, de elektrische Harley-Davidson. Maar wie zit erop te wachten? Harley’s moeten herrie maken, geluid is namelijk een trademark van het beroemde Amerikaanse merk. En zie jij het al voor je? Een bebaarde Redneck met leren kleding op een zoevende chopper?

In 2014 presenteerde Harley-Davidson een elektrisch prototype met de naam LiveWire. Afgelopen januari bevestigde CEO Matt Levatich dat een elektrische productierijpe Harley-Davidson binnen 18 maanden beschikbaar zou zijn. Doorrekenend wil dit zeggen dat we elektrisch Harley kunnen rijden in de zomer van 2019.    

Bekijk de LiveWire video

De hamvraag is wie er zit te wachten op een elektrische Harley. Wel, de wereld is aan het veranderen en Harley-Davidson richt zich met een elektrische motorfiets op de nieuwe aankomende generaties motorrijders. Mensen willen vrij zijn en blijven, maar niet tegen elke prijs, alles moet zo makkelijk mogelijk zijn. In dit plaatje passen elektrische motoren, en er zijn er aardig wat waaronder deze, prima.

Makkelijk

Volgens Levatich zijn elektrische motorfietsen makkelijker om mee te rijden dan fietsen en zijn ze uitermate geschikt voor stedelijke omgevingen. Je hoeft niet meer te koppelen en te schakelen.

In de toekomst heeft vrijwel niemand meer affiniteit met voet-geschakelde versnellingsbakken en koppelingen. Alleen aan de acceleratiehandel draaien en je gaat vooruit.

En wat te denken van de functionaliteit van elektrische motorfietsen? Met een motor bereik je de steeds voller en drukker wordende steden en metropolen makkelijker en kun je ‘m ook nog eens beter kwijt dan een auto.

Harley-Davidson is in ieder geval overtuigd dat het project gaat slagen. En hoe je er over denkt, en of je het kunt waarderen of niet, elektrische motoren komen er, net als elektrische auto’s, aan. We zijn benieuwd of jij op de elektrische Harley-Davidson. Wij zijn in ieder geval enthousiast. Reageren kan hieronder! 

Deel.

Over de schrijver

Rob Blom

Rob Blom is gek op alles wat wielen heeft. Hij is zijn carrière begonnen als automonteur en via automotive en automotive aftermarket bedrijven in de mediawereld terechtgekomen. Nu is hij Driving-Dutchman en helpt hij automotive bedrijven bij de promotie van hun producten en diensten. Rob heeft een passie voor autoracen, klassieke auto's en (V-Twin) motoren, snelle sportwagens en vierwielaandrijving. Privé heeft Rob op dit moment een KTM 990 Adventure en een Audi A4 Avant Allroad Quattro.

Laat een reactie na: