Volvo heeft de nieuwe V60 mid-sized premium estate gepresenteerd. De nieuwe V60 is naar eigen zeggen groter dan zijn voorganger en de ruimste in zijn klasse. Je kunt de V60 nu al bestellen, in de zomer staat hij vanaf 43.995 euro in de showroom.

De wielbasis is 56 millimeter langer dan die van de V70. Binnenin is er meer beenruimte gekomen. De bagageruimte was 430 liter, maar meet nu 529 liter. Een flinke vergroting dus.

De V60 heeft verder rondom standaard LED-verlichting waaronder LED-koplampen. Tot de standaarduitrusting behoort verder Thor’s Hammer dagrijverlichting, elektronische klimaatcontrole met twee gescheiden zones, een elektrische achterklep, dak rails, 16 inch lichtmetaal en een negen inch infotainmentdisplay. Het Sensus Connect systeem is compatibel met Spotify, Apple CarPlay en Android Auto.

Motoren en transmissies

Volvo streeft naar nul verkeersdoden in 2020 en monteert daarom standaard City Safety dat aanrijdingen tot 60 kilometer per uur kan voorkomen. City Safety herkent zowel overdag als ’s nachts onder andere voetgangers, fietsers en grote dieren. Het systeem remt automatisch als een aanrijding met tegemoetkomend verkeer dreigt.

De 2019 Volvo V60 is leverbaar met een T5 of T6 benzinemotor. Dieselen kan met de D3 en D4. Aan alle motoren kan een automatische Geartronic versnellingsbak gekoppeld worden. Zoals Volvo beloofde is de V60 er ook als plug-in hybrid T6 (vanaf 2019) of T8 Twin Engine.

Deel.

Over de schrijver

Rob Blom

Rob Blom is gek op alles wat wielen heeft. Hij is zijn carrière begonnen als automonteur en via automotive en automotive aftermarket bedrijven in de mediawereld terechtgekomen. Nu is hij Driving-Dutchman en helpt hij automotive bedrijven bij de promotie van hun producten en diensten. Rob heeft een passie voor autoracen, klassieke auto's en (V-Twin) motoren, snelle sportwagens en vierwielaandrijving. Privé heeft Rob op dit moment een KTM 990 Adventure en een Hyundai H200 om hem van A naar B te vervoeren.

Laat een reactie na: