De Ferrari F40 is een van de meest iconische sportauto’s. Gemaakt in 1987 en de laatste Ferrari gebouwd onder Enzo, is deze supersportauto een van de mooiste auto’s uit die tijd (ooit?). Maar hoe zou een F40 eruit zien als hij nu gebouwd zou worden?
Ferrari F40

De F40 was een beest van een auto die in de jaren ’80 al goed was voor 320 km/u en een 0-100 km/u tijd van onder de 4 seconden. Wie had in die tijd geen poster van deze rode Ferrari met enorme spoiler hangen?
Ferrari F40Duidelijk een kind van zijn tijdperk, was het design van wie anders dan Pininfarina. Sindsdien hebben we de F50, de Enzo en de LaFerrari langs zien komen, allemaal met hun eigen vormtaal.

De kunstenaar Samir Sadikov gebruikte de designtaal van moderne hedendaagse Ferrari’s om de F40 opnieuw vorm te geven en het resultaat is om van te kwijlen!!!

Ferrari F40

 

 

Deel.

Over de schrijver

Yuri Van Koeveringe

Als enthousiaste liefhebber van alles met twee en vier wielen volgt Yuri van Koeveringe (1978) al sinds lange tijd actief al het auto- en motornieuws. Met een stiekeme voorkeur voor al het moois dat uit Italië komt, schrijft hij artikelen over allerlei aspecten van het auto- en motornieuws en test hij zowel auto's als motoren. In het dagelijks leven rijdt hij in een Alfa Romeo 159 Ti, een 40-jaar oude Jeep Wagoneer en op een Ducati Multistrada.

Laat een reactie na: