Ferrari heeft tijdens Capital Market’s Day bij de fabriek in Maranello de Monza SP1 en SP2 onthuld. Deze special series modellen zijn de eerste in de nieuwe ‘Icona’ serie en zijn geïnspireerd op de iconische Ferrari’s uit de jaren ’50. Als je er een wil hebben moet je snel zijn, want ze worden in gelimiteerde oplagen gebouwd. 

Ferrari Monza SP1 en SP2 Driving-Dutchman

Ferrari’s in de Icona serie combineren looks uit de jaren vijftig met de meest geavanceerde sportwagen-technologie van dit moment. Met toegewijde klanten en verzamelaars als beoogde eigenaren brengen de Monza SP1 en SP2 een ode aan Ferrari’s legendarische race-barchetta’s uit het verleden, waaronder de 1948 166 MM, de 750 Monza en de 850 Monza.

De Ferrari Monza SP1 is een single-seater straatversie. De Monza SP2 heeft ook ruimte voor een passagier dankzij de toevoeging van een tweede zitplaats inclusief extra beschermende voorruit en roll-bar. De Monza SP1 en SP2 hebben een uniek design, de beste gewicht-vermogenverhouding van alle barchetta’s dankzij het veelvuldig gebruik van koolstofvezel in de constructie en tal van opvallende details.

Ferrari Monza SP1 en SP2 Driving-Dutchman

Voorbeelden zijn de koplamp- en achterlichtunits, de velgen en het interieur. Voorzien van de krachtigste motor ooit in Maranello gebouwd -een 810 pk sterke V12- accelereren de Ferrari Monza SP1 en SP2 in 2,9 seconden van 0-100 kilometer per uur en in 7,9 seconden van 0-200 kilometer per uur.

Deel.

Over de schrijver

Rob Blom

Rob Blom is gek op alles wat wielen heeft. Hij is zijn carrière begonnen als automonteur en via automotive en automotive aftermarket bedrijven in de mediawereld terechtgekomen. Nu is hij Driving-Dutchman en helpt hij automotive bedrijven bij de promotie van hun producten en diensten. Rob heeft een passie voor autoracen, klassieke auto's en (V-Twin) motoren, snelle sportwagens en vierwielaandrijving. Privé heeft Rob op dit moment een KTM 990 Adventure en een Hyundai H200 om hem van A naar B te vervoeren.

Laat een reactie na: